Kurumumuzda 2 psikolog mevcut olup Psiko-Sosyal Yardım Servisi tarafından düzenlenmesi ve takip edilmesi gereken çalışmalar;Bireysel çalışmalar,Grup çalışmaları,Hükümlü ve Tutuklu Tanıma Formlarının doldurulması,Hükümlü ve Tutuklu bireylerin aileleriyle yapılan görüşmeler faaliyetler yer almaktadır.3 ayda bir düzenlenmesi gereken "Yetişkin Hükümlü ve Tutuklulara Yönelik Psiko-Sosyal Yardım Servisi Çizelgesi" ve her senenin sonunda " Yıllık Psiko-Sosyal Değerlendirme Raporu" gönderilmektedir.
Kurum psikoloğu, psikiyatrisin bazı hükümlü ve tutukluların ruhsal durumlarını incelenmesi amacıyla "Durum Değerlendirme ve Gözlem Raporlarını"düzenli olarak ayda bir ya da iki ayda bir olmak üzere psikiyatrisin isteğiyle gönderilmektedir.
Kurum psikoloğu tarafından bazı hükümlü ve tutukların psikiyatriste sevki için görüş bildirilmektedir.
Kurum psikologları tarafından gerekli durumlarda MMPI (Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri) hükümlü ve tutuklulara uygulanmaktadır ve bu test sonuçlarıyla birlikte psikiyatriste yönlendirilme yapılmaktadır.
İntihar ve Kendine Zarar verme,Öfke,Psikolojik Rahatsızlıkların tanınmasına yönelik personele yönelik seminer,kimi durumlarına yönelik ölçek uygulanmaktadır.
Kurum sosyal çalışmacısı hükümlü ve tutukluların genelci bakış açısıyla sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak için ailelerle ve hükümlü,tutuklularla görüşmeler yapmaktadır. Maddi yoksunluklar içerisinde bulunan hükümlü ve tutukluların ihtiyaçlarının karşılanması için aylık para bakiye miktarı takip edilmekte ve yoksunluk içerisindeki bazı hükümlü ve tutuklulara yardımcı olunmaktadır. Ailesi ya da sosyal destek kaynağı gelmeyen hükümlü ve tutukluların servise müracaat etmeleriyle aile ya da sosyal destek kaynaklarına ulaşılmak için çaba gösterilmektedir.
Ekonomik yetersizlikler içerisinde bulunan hükümlü ve tutuklulara "Sosyal Durum İnceleme Raporu" yazılmıştır.
Sosyal çalışmacı tarafından,Ağırlaştırılmış Müebbet hükümlüleriyle "Öfke Kontrolü" grup çalışması devam etmektedir. Hükümlü ve Tutuklulara Değerler Eğitimi kapsamında belli aylarda eğitim verilmektedir. Kurum personelini bilgilendirmek amacıyla "İntihar ve Kendine Zarar Verme" eğitimi verilmiştir.
Kurum sosyal çalışması tarafından kurum personeline çeşitli konular kapsamında(iş doyumu,yaşam doyumu,stres...) ölçek ve anket uygulanması yapılmaktadır,bu çalışmaların sonuçları istatistik programları ile hesaplanmakta ve Faaliyet Raporları Dosyasında yer almaktadır.
Hükümlü ve tutukluların nedenli sevk durumlarında(eğitim nedenli farklı bir ile sevk,sağlık nedenli sevk...)durumlarını belirten "Sosyal İnceleme Raporu" yazılmaktadır.
Kurum sosyal çalışmacısı ve psikologları tarafından bazı hükümlü ve tutukluların Denetimli Serbestlik Tedbirlerinin takibi yapılmaktadır.
Kurum psikologları ve sosyal çalışması tarafından ailelerle duruma özgü görüşmeler yapılmaktadır.
Elverişsiz imkanlar nedeni ile alan çalışması yapılamamaktadır.